MANSGRIS

Jag är en liten virrpanna med stark röst. Bara så att ni får identiteten klart för er. Jag läser En Dramatikers Dagbok och förundras, mest över att den verkar vara evig. Jag ska läsa tills Retardet kommer hem från jobbet. Det är ett/en quest (jörgen, vad säger man, du som kan?). Hoppas han kommer jättesent. Det vore som manligt att klara av att läsa denna bok jättelänge i sträck.

NEVAH

ibland sätter man sig här framför datorleinen och tror att den ska underhålla en. Det gör den aldrig. Vilken värdelös sak.

Ur föreläsningsanteckningarnas inre

Förhållandet mellan estetik och etik. Sanning fiktion. Autonomi (konsten är autonom 1800-t luckras upp 1960) Monument vs. skulptur. Får sin mening/ har sin mening. Ett konstverk är skapat. Man kan inte hitta konstverk i naturen. Aber die Eisbären? Die sind doch Kunst oder? Jedenfalls. Lejunes rutnät. Dubbelkontraktet utgörs av [...]
Som en liten illustration av mina studier bara.
Bis später!

Bandit!

Aha, nu är ni tillbaka igen. Välkomna. Här hemma sexstrejkar vi och internet beter sig som en trotsig bandit. Men jag är här ändå och jag äter choklad i solskenet. Min förstaste hemtenta är här med mig, den får inte smaka av chokladen.

I vår del av världen har vädret äntligen skärpt sig och man kan ta fina höstpromenader upp på Domedagsberget här bakom. Å så fint det är ute. Kanske vill hemtentan ta en promenad med mig? Nej tack, å tack, aldrig! Och här blir jag kvar.

Adjö då!

Väderleksrapport

Vädret är melankoliskt till tusen.

Objekt

Och där. PANG BOM RAAARITCH är hon igen. Mitt hatiska lilla inre full av cynism och bitter narcissim. Som jag har saknat henne. Lillgumman min.

But you must know sir, that I refuse to budge

Det går sakta men säkert det här och inte särskilt sammanhängande alls, faktiskt. Och i Göteborg regnar det. Alltid. Fast denna morgon skiner solen igenom molnen och jag, Anders, dricker mitt morgonte medan jag läser de sista sidorna i Melvilles Bartleby, the scrivener. Jag vet ännu inte riktigt vad det är meningen att jag ska förstå av den, men den är i all sin svårförståelighet rätt charmig.

Saker jag nu vet om mig själv sedan jag blev en seriöst studerande ung dam:
Det här med muntliga disskusioner tyckts inte passa min lillhjärna. Det tar den för lång tid att formulera intelligenta tankar och för kort tid att slänga ur sig mer eller mindre opassande formuleringar. Jag tänker mig att jag har ett litet underhållningsvärde, dock.
Och nu går jag och väcker retardet som snusar i det andra rummet,
Adjö då

Hej

Jag är smått hysterisk och blir rödblommig och ledsen av att prata inför folk.

This was fun

Prova igen en annan dag
Du vet vad du vill fast känslan är vag.
Du vet vad du kan fast att du är svag.
Du vet att du får för här finns en lag.
En lag för allt som lever.

Litteraturbegreppet

Nu åker jag snart och hämtar den där andre och det ska bli som det bästa någonsin.
säger vi adjö

Feminismnazism

‎"Jävla fitt-SJ!"
"Jag brukar säga nazist-SJ. Tycker att nazister är lite värre än fittor." svarar hon och rycker på axlarna. Jag stannar upp och funderar lite,
"Hm, ja, jo kanske," medger jag. Är det hela någon slags fälla?

Retard

Jag är så kär i dig.

Gubbedibang

Haru fnatt eller?
Gubbedibang

Ögonont

Min syster Jörgen är här nu. Vi är lite sjuka och jag har ont i ögonen.
Men sådant står man över som kosmos herrar. Det fetregnade i Göteborg i morse, men så anlände Jörgen och solen strålade strax. Och annars är allt nästan precis som det ska för jag har en tvål från Lush och i Göteborg har jag hittat åtminstone ett fint kafé. Samt en jättestor Second Hand butik.
Nu sover vi bort den här eländiga förkylningen.

Omanliga åkommor och föreläsningar

Valross härskaren Anders har varit på sin allra första föreläsning idag och insett att det hela kommer att gå käpprätt åt skogen. (NU övergår vi för enkelhetens skull i jag-form) Jag kan nämligen inte koncentrera mig på en annan människas ord i mer än femton sekunder - kanske blir det så när man är så van vid att andra människor egentligen inte har någonting vettigt att säga. Istället för att lyssna på den snälla farmorsfiguren i talarstolen tänkte jag på varför Kenza alltid har så korta klänningar.
/Men allvarligt, tycker hon inte att det ser lite bart ut?
// Inte för att jag är den som är den meeen Kenza lilla vän, det är september nu. Tänk om du får urinvägsinfektionen.
///Kanske världens omanligaste åkomma.

I sanning

Jag borde kanske säga som det är. Förresten. Jag, Anders kosmos härskare, varken man eller kvinna utan valross, är inte den som undanhåller information. Jag, snart vi, bor i övervåningen på en villa i ett villaområde med ett berg som hotar att falla ned över huset när som helst. Och en lekplats på bekvämt avstånd. I huset bor en man och en rymningsbenägen hund. Vi har världens fulaste tapeter men ett par utsökta fotografier. En dag kanske jag fotograferar det hela. Men det blir en annan dag. Nu ska jag dricka kaffe och skriva en bok om koltrastar innan jag beger mig till universitetet. Vilket ger mig lite ångest. Skolångest. Typiskt kosmiska härskare att ha det...

Tillbaka

Jag vet att ni har saknat mig men låt oss inte bli sentimentala nu, jag är inte här för er skull. Däremot är jag* i den alldeles nyfödda staden Göteborg. Alldeles nyfödd stad, alldeles ensam härskare. Och idag börjar skolan. Typiskt mig att få fixa idéer att flytta långt ifrån hemma. Nåja solen skiner som en solvarg och på måndag kommer mitt hjärtas Retard ner till mig och den nyfödda staden. Det hela blir nog bra ska ni se.
Det var den comebacken det, nu ger jag mig ut på äventyr.
Adjö
*Anders Kosmos härskare

RSS 2.0