Dumt av henne att bo i Argentina
Alltså ibland saknar jag min Orelis och den vidriga mat hon tyckte om :')
 


Woke up unabel to feel my arm,

"Ska vi köttdöda* Torsten, Mysjkin?" frågade jag min katt, maffiabossen, när jag kom hem i morse. Med tanke på att det inte är okej att ligga och sova när jag varit vaken flera timmar. Mysjkin gjorde som jag sade.

Nu har jag jobbat färdigt för idag och känner att vad jag verkligen behöver är en löptur på en sådär tre-fyra mil.

Adjö då

* Ni vet, som i "SKA JAG KÖTTDÖDA DUVAN!!!?"

Say,

who the fuck are you?

Det ser ut som om det är jättevarmt ute men skenet bedrar och det blåser jättemycket. Nu ska jag ta en varm dusch och sedan koka mig lite te. Ikväll har Sandra flytta-in-fest och på anslagstavlan framför mig hänger en Evighetsbiljett till Cirkus Parad. Varför liksom?

Elle est fantastique !

Vid ungefär den här tiden på dagen så har jag i princip alltid lyckats med följande: Gått upp och ätit frukost, läst tidningen läänge - i fördröjningssyfte - läst alla bloggar jag följer minst tre gånger var och blivit besviken av att det inte står något nytt i dem, varit inne på Facebook minst 17 gånger och blivit besviken på att det inte hänt något nytt där, rest mig upp och kokat te minst 4 gånger, värmt mat, hämtat posten, tagit extra lång tid på mig att sortera posten, läst all post som var till mig - mist två gånger- övervägt att gå ut på promenad. Inte gjort det. Ringt min mamma, eller min pappa eller min syster, eller vissa dagar, alla tre. Letat upp någonting sött att äta. Skrivit minst ett mejl, ofta på tyska, skrivit ett antal oviktiga blogginlägg om världsliga saker och mirakulöst nog blivit klar med dagens arbete ändå.

Hur går det till?
Jag vet inte.
Vad jag vet är att jag måste vara fantastisk.

Jag ska hämta storebror Torak om mindre än två timmar

 

/Är sjukligt och odrägligt nöjd med min storebrors existens

 


Arbeit macht frei

Min kalender säger mig att jag missade förintelsens minnesdag igår. Därför tänker jag berätta för er att jag var i Dachau förra våren och att det kanske var det obehagligaste jag upplevt. Det tog lång tid innan jag kunde skratta åt nazistrelaterade skämt igen, faktiskt. Och då är vulgära, opassande och politiskt okorrekta skämt kanske det roligaste jag vet. Man måste få bearbeta alla saker, att skämta om dem funkar jättebra. I normala fall.Martins facebooksstatus kl, 02:28

Fan är det bara en smurftjej i hela byn så kommer ju den dö ut i nästa generation =| det känns inte riktigt bra det här...
<3

Vad ska jag med värdighet när jag kan ha det bra?

Sjunger han den där Emil på skånska och jag är äntligen klar med mitt lilla städmaraton. Tog bara 645 timmar. Men nu behöver jag åtminstone aldrig städa igen. Någonsin. Jag menar det.

På riktigt.

Maffiabossen klagade just nere från fotändan, han tvättar sin svans. Jag är så glad över att vara hemma i min egen säng igen. I morgon har jag ett par misstag att rätta till och lite jobb att utföra. Sen är det helg.


Skogstjärnen - en sann historia, om en svunnen sommar

"Åh, så fint det är här", kvittar min syster, vi har just plockat en massa bär och några kantareller.
"Ja", håller jag med. Vi är mitt ute i ingenstans, ett par mil från verkligheten. Minst.
"Se på den lilla skogstjärnen", fortsätter min syster uppenbarligen inne i någotslagt lyckorus.
"Ja, den är fin", svarar jag.
"Tänk vilket fint kort det skulle kunna bli om det stod en naken kvinna i den" Säger hon menande.
"Va?... Aldrig i livet, Jörgen!"
"Jo, kom igen. Det skulle bli sjukt fint", lirkar hon.
"Jag tänker inte göra det", säger jag bestämt och korsar armarna över bröstet.
"Varför inte?" frågar hon oskyldigt.
"Skärp dig", säger jag men kan inte låta bli att le.
"Kom igen"
"Du kan göra det själv, jag kan ta kort", erbjuder jag.
"Nej, det går inte" Hon skakar på huvudet.
"Går inte?" jag höjer på ögonbrynen.
"Det skulle bli väldigt, väldigt fint" Fortsätter hon entusiastiskt.
"Alltså, nej, aldrig i livet!" Tvingas jag bestämt skratta.
"Men kom igen, det kommer ju inte att komma någon ändå", lovar hon.
"Det vet jag väl men..."
"Kom igen, Anders. Du vet att du vill..."
" Vad störd du är", utbrister och vet redan att jag snart kommer ge med mig
"Gör det!"
"Okej, okej jag GÖR det!"

            


Konstiga erkännanden á la Anders

Jag är rädd för Per Morgberg. På riktigt, bara att se honom får min mage att fyllas med obehag och mina lungor att vilja sluta fungera, skratta inte, det är sant!*Karln är så mycket man att han omöjligt kan bestå av annat än testosteron. Han skrämmer mig, hans utseende, hans självförtroende OCH hans blotta existens skrämmer mig. Jag vet att detta är konstigt. Han verkar hur trevlig som helst när han lallar på i Sveriges Mästerkock. Men jag vet vad som döljer sig under ytan. Okej, det kanske jag inte alls gör. Nu när jag tänker på det är den här obehagskänslan lite konstigt. Den enda lösningen måste vara att Perran gjort mig illa i ett tidigare liv. Fan för dig Perran, varför gjorde du det? :(* Ni får skratta. Skratta på. Ett skratt förlänger livet. Jag bjuder på det.

 


Messin' it up

You motherfuckers :)

Jag sov jättedåligt i natt. Sängen här är alldeles för hård och det var smulor i den - VEM FAN HAR ÄTIT KEX I MIN SÄNG?* Dessutom var det ingen kurrande maffiaboss på min mage. Å andra sidan kunde jag börja jobba jättetidigt i morse.
* det var jag..

Skräcken

Vet ni vad som skrämmer mig oerhört?
Följande smileysar :

XD, XP och den värsta av dem alla: ^^

Nu när jag tittar på dem skakar jag av skräck och mår en aning illa.
VAD VILL DE MIG!?!

/kommer att sova dåligt i natt.

Inte störa, hunden bits.
Sanningen, säger Anders, och så är det.

Nej, hörrni älsklingar, man ska inte hålla på och vika ned sig så mycket. Man behöver inte vara bra på allt, eller vackrare än alla. Jag är så less på världen som försöker få er att tro det. Som retuscherar alla bilder och ljuger i alla artiklar om allting och mer ändå. Tillslut spelar det ingen roll att man egentligen vet hur det ligger till, man kan ändå inte låta bli att lyssna på världen. Jag vet hur det är, smalare, starkare, tjockare, gladare, bättre, mer snabbtänkt, bättre i sängen, intelligentare, impulsivare... Men sluta upp med det där nu. Jag, Anders, kosmos härskare och din fader befriar dig härmed från alla föreställningar om att du inte skulle vara perfekt. 

Sanningen är den att man egentligen inte behöver så mycket alls. Man behöver på sin höjd mörk choklad med citron och ingefära och bilder på lunnefåglar.


Magnificent

Kaffe, Cookies, en mamma som vill bli begravd med en egen terakottaarmé och så jag, Anders, kosmos konung. Mitt hår är struligt. Men jag är ändå magnifik.

For all humanbeings!

"I must do this, for the sake of mankind" utbrster Egmond min yngre broder och klipper sedan sönder tepåsen för att få ut de sista värdefulla bladen. Vilket ju inte alls är att överdramatisera saker och ting.
<3

Ursäkta?


Sådetså

Jag var nyss på ett strålande humör kära vänner. Jag var glad, nöjd och mätt. Jag hade en kurrande maffiaboss i knät och nykokt kaffe i handen. Jag var nästan lite lycklig. Varför kunde jag inte få fortsätta vara det?

Vi ska lämna ämnet. Och prata om vädret istället. Har hört att man gör så.

Idag är det vår i luften och om man ignorerar det faktum att det fortfarande bara är januari så skulle man faktiskt kunna njuta av det också.

Vad glad hon ärJag älskar pinuppor.


Och nu ska vi tala om någonting helt annat

I natt drömde jag att Lady Gaga var död.
Naturliga orsaker.
Inget krångel.
Sen när jag vaknade, visste jag att hon var död, vetskapen var djupt rotad i mig.
En halvtimme senare läste jag om hennes kommande skivsläpp. Vilken förvirring. Lady Gaga lever och frodas.
Nu frågar jag bara, varför är det så?

Allvarligt talat

Såg just en sån där sjukt vidrig dokumentär* om pedofili. Vet inte riktigt vad jag ska göra av mig själv. Världen är så sned att jag faller omkull. Och blir sjösjuk. Mår illa.*Första avsnittet av uppdrag granskning.

Ett träd bara, liksom


Filosofi

Så snart människan endast är form, har hon ingen form och med det tillståndet är också personen upphävd. Kort sagt: bara såvitt hon är självständig , finns realitet utom henne; bara såvitt hon är mottaglig, finns realitet i henne, är hon en tänkande kraft.

Ja, här sitter jag hemma hos Viktoria och jobbar för omväxlings skull och det är ju trevligt för hon har bakat chokladflarn och bjudit mig på sin paradrätt torellini med chilikryddad ostsås.

Viktoria läser en rolig kurs på stockholms universitet just nu. Hon ska läsa en hel bok i stil med texten ovan, vilken är direktciterad från nämnda bok "Schillers estetiska brev" .  Stackars kvinna.

Om jag någonsin får för mig att läsa filosofi så skjut mig :)

På vintern åker man skidor, basta

I går slog det slint.
Efter en hel arbetsdag framför datorn boxade en tanke sig in i mitt huvud. "En löptur kanske?" Knockout. Vad annat kunde jag göra än att lyda?

Berättade det för min skidåkar-far senare.

"Jag var ute och sprang idag faktiskt" Uttalandet följdes av en lång obekväm tystnad och det förbryllade svaret "Varför då?"

Inga pluspoäng där inte. Men skönt var det.

Valfrihet

Det finns ju människor som bara vill se bra ut nakna...
och så finns det människor som bara ser bra ut nakna.

Vad väljer du?

Ord. se tyckte just...

...att Grina som en solvarg är ett fint uttryck :)

DU KAN VA EN SOLVARG !!!

hora

:)

Vad grov i munnen jag är.
Förlåt

Buy the lady a drink my friend


Fan va bra jag är

Fan vilken fin människa jag, Anders, kosmos härskare, är. Älskad av alla, avgudad av de flesta. Vacker, stark, modig, genomtänkt, upp och ned.

Ja, ni vet. Alldeles, alldeles underbar.

/är hög på te och Pollygodisar som Egmond min genomtänkte lillebror just gav mig.

Men jag är ju så kär i dig

Mysjkin kan vara den mest krävande maffibossen i världen. SE MIG SE MIG SE MIG vrålar han, alltid när jag jobbar eller äter. Sen vräker han ut sig framför mig, helst över jobbet eller varför inte på datorns tangenbord.

Visste ni förresten att Kristina Lugn har skrivit en dikt om en man som heter Kurt och vars huvud hon vill rulla i smör och äta upp?

/dricker kaffe, äter mintchoklad och är allmänt tillfreds med mig själv

Veckans komplimang

"Du ser ut som gröt i ansiktet, havregrynsgröt"*


*Ja, jag räknar det mesta som komplimanger, livet blir trevligare då

Idrottsgalan

Vad är grejen Sverige? Therese Ahlshammar slår svenska herrstafettlaget i längdåkning. Jag menar kom igen. Herrar. Skidåkare. Vem förstod inte det ofelbara konceptet?

Och varför gör idrott mig så sjukt rörd? Varför känns det så viktigt och personligt. Det var över tre år sedan jag lade ned sånt trams.

Jag ska sova nu. I morgon ska jag dansa i neon. Eller i mjukisbyxor, Martin och jag får fundera på det ett tag till.

Helt oprovocerat attackerade träden som hade haft en väldigt dålig dag
Danmark

Aha,

visst är det tråkigt när man lånar en alldeles underbar kofta av sin mamma och känner för att köpa en själv och sen får svaret "Specialbeställd från Danmark, det är kashmir-ull" när man frågar var den kommer ifrån.

Priset? Tja en två tre hundratusen kanske.

/kanske överdriver en aning

As I sat sadly by her side

Jag sov 10 timmar i natt, 10 timmars sömn och så vaknade jag. Nu jobbar jag och dricker te med alldeles nyss en maffiaboss i knäet och nu alldeles ensam. Ute är det underkylt regn, vilket kan vara det äckligaste som finns.

Jag ska gå till macken och hämta ut min beställda kurslitteratur nu.

För övrigt kommer jag inte alls överrens med min livmoder idag.

/livmoder liksom


Press your lips against her name

Iakttagelser

Någon andas, Nick Cave sjunger, storebror och jag ska på konsert i februari, Jörgen lovar att aldrig dö och det känns alldeles för ansträngande att någonsin ta sig hem ifrån den plats jag nu befinner mig på.

Ta det lugnt och andas du med. Jag fyllde alltså 20 igår, ångesten, lättnaden och som grädde på moset återigen Nick Cave


Pension

Er härskare och Gud fyller år idag. Goddammit !

Va?
 

 


Det brinner på riktigt alltså

Först trodde jag att det var jag som brann, men sen åkte jag buss genom Söråker och insåg att det var ett hyreshus på Mogatan :S


Tomatsopppan, en liten uppdatering

Även att det blev något fel på min tomatsoppa igår :'( Har aldrig någonsin misslyckats med en tomatsoppa förut. Sorgen i hjärtat är svår att leva med. RIP tomatsoppan.

/Vad gör man för fel när den smakar metalliskt, kommer min familj dö i matförgiftning nu? :(

Chokladfudge

Första gången jag vaknade i morse var det för att en rysk maffiaboss satt i korridoren utanför min dörr och skrek. Jag ignorerade honom i några minuter, men när han inte slutade blev jag orolig och gick upp. Falskt alarm han hade bara en lång och givande disskusion med sig själv och snart gick han med på att vara tyst och komma in till mig och sova  på min mage istället.

En timme senare ringde min far och väckte oss. Lillebror behövde skor skjusade till Bergeforsen. De vita gympaskorna. Gick ned i hallen och insåg att om det är något som den här familjen har mycket av så är det, vita gympaskor. Mums.

Först efter att ha fraktat alla vita gympaskor till Bergeforsen och nästan alla tillbaka kunde jag börja jobba. Och det gör inte ens någonting för mamma tog aldrig med sig sin chokladfudge till jobbet.


Es ist ja zum kotzen

Men vad illa man mår om man inte äter utan bara dricker kaffe halva dagen :(

/ varför varnade ingen mig?

Tomatsoppa

Jaha och här sitter jag och pratar om Tomatsoppa på msn.

mmmm tomatsoppa.

Varje gång jag måste laga mat till min familj lagar jag, ja just det, tomatsoppa. Mmmmm tomatsoppa

/retarded*
*OKEJ från och med nu är ordet RETARD förbjudet

Wenn ich einfach mal die fresse halten könnte...


Vad trött jag blev kvinnor små. Dags att sova. Maffiabossen är hos mig och jag behöver väl inte mer heller.

Tha masculine me

"Fan jag trodde det var jag som satt där!" utropar min bror när han kommer in i köket och ser mig sittandes med huvan uppdragen vid köksbordet. Vilken förvirrad liten man han är.


Egmond och grädden

"Men grina då!" säger min lilebror plötsligt. Jag tittar upp från datorn

"Va?"

"Ne, inget jag muckar med grädden bara" muttrar han och går vidare med sitt liv.

Anders älskar din turs hemsida. Jättemycket

Din tur tycker att  jag för att komma till Timrå, ska åka från skäggsta till birsta för att där åka buss tillbaka till Timrå igen. Timrå ligger alltså mellan skäggsta och birsta.

Och vill jag hem från Sundsvall till Söråker en lördageftermiddag tycker den att jag ska åka till härnösand först. Härnösand ligger alltså 6 mil norr om Sundsvall, Söråker ligger nästan exakt emellan dessa två städer. Fel att få kliva av på första turen liksom. Men nej, nej.

För att inte tala om alla de gånger den tycker att jag ska åka buss mellan sundsvalls busstation och navet en sträcka på högst 200 meter.

Att åka buss<3

Pour some sugar on me

Dagens outfit.

Jordens kanske osexigaste långkalsonger.
Blå raggsockar
Swedenrock hoddie* med 30 kilo katthår
Fett hår
Ett örhänge
All natural


*Ordet hoddie är bara såååååå cooltIt's a womans world

"Nej men när jag är vrålhungrig så har jag ju jättefin mage"
"Ja och på avstånd är vi faktiskt jättesnygga."

Produktiv dag idag

Om det vore möjligt för Anders, kosmos härskare att känna ångest och skämmas en aning så skulle hon kanske göra det. Men det är ju inte för inte hon är just kosmos härskare och hårdhudad valross.

Håret

Jag måste ju ha det absolut mjukaste håret i världen. Det är omöjligt att det skulle finnas något material som är mjukare än mitt hår. Jag lovar.

Hunden heter Harry


Jag jobbar åt min mamma

"Idag tänker jag inte jobba någonting, mamma. Idag tänker jag vara kreativ"
"Åh va bra. Eller vänta nu, jag menar va?"


Anders första vettiga tanke idag ,

Om jag bara får stanna i den här varma duschen resten av min tid på jorden så är mitt liv fulländat.

Det svenska språket


En gång läste jag följande mening i en bok :

De hungriga emigrantmunnarna inmundigade det stela köttet på deras kroppar.

Vargavinter

Det är snöstorm ute. Det är alltså verkligen snöstorm ute. Det är bara att glömma att försöka ta sig någonstans med bil*, på sina ställen är det en meter snö i drivorna. Själv är jag ju också typ en meter hög och kommer kanske inte att överleva den promenad som jag om någon timme tänkte företa mig. Undra om jag ska fixa håret innan jag går ut. Bara för att få uppleva någonting fullständigt effektlöst menar jag. Ska tänka på det lite. Återkommer.


*Något som kvinnan som just knackade på dörren och ville låna en spade eftersom hon kört fast ack så bittert just fått erfara. Något som vi igår fick erfara inte en utan två gånger. Något som vi på juldagen OCKSÅ fick erfara. Erfara. Hihi.


Loneliness it makes night endless

Jag har en hårig maffiaboss i mitt knä och är snuvigast på hela jorden. Jag kom upp alldeles för sent i morse och har alldeles för mycket att göra. Jag vill egentligen bara gosa ner mig i sängen och titta på skidåkningen.

The mad butcher goes bump in the night
And loneliness
It makes nights endless
The farm bathes in the thumping moonlight
It incubates my grief and madness

And sometimes
I end up with a deadache


Brukar ni också tänka på hur fantastiska Lordis texter är?

She's over by my place as decoration
I preserved her face for inspiration

De är så hääärligt harmoniska och psykiskt friska


Hatar när det händer

...man sitter och jobbar lika duktigt som vem som helst och så påminner någon en om Dr. Bombays storhet.

Oh ey oh - I'm Dr. Boom-Bombay
Oh ey oh - Yes I am the doctor
Oh ey oh - I'm Dr. Boom-Bombay
Oh ey oh - Come and be the doctor


Ibland fyller de år också...

...bröderna. Han i mitten bli ångestladdat gamal idag. Det är Torak och han fyller 21 långa år. 20 av dem har han spenderat med mig, det har varit 20 fina år.**Utom den gången då han skulle leka lyftkran med mig om vår syster Jörgen. Bind fast det här snöret i era stortår och sätt er på den stora vita byrån, sedan hoppar en av er ned och vips så har vi en lyftkran. Logiken fanns där visserligen... Aj.

 


Eller är man bara glad att slippa honom

Ni vet såna där kvällar då man går och lägger sig tidigt bara för att upptäcka att ens bror ligger och tittar på skidåkning i ens säng. Då är det bara att bita ihop och se loppet med honom, trots att man vet att Hellner inte kommer vinna i reprisen heller.

Saknar man sådana kvällar när brodern ifråga rymt tillbaka till Umeå?


Anders och Jörgen

"Haha alltså Jörgen igår när jag var en aning berusad sa jag att du var det bästa i mitt liv"
Du är ju dum i huvudet säger hennes blick och så börjar hon skratta.
Jag skrattar.
Hon skrattar asmycket.
Blir osäker på om hon skrattar på riktigt eller på låstas.
Skrattar åt det.
Vi skrattar.
Sen fortsatte vi att att jobba.Hon vet kanske inte om det, men det är en jävla tur att hon har mig!


Ska Anders inte nyårslöfta någonting då?

Nej, men det är väl klart som fan att hon inte ska det. Snacka om att frivilligt skänka sig själv ångest.* Varför är folk såna retards** och självplågare?

*Hmm undra vad jag ska ge mig själv i julklapp i år, lite nyårsångest kanske? Sånt kan man ju alltid behöva.
** Måste verkligen sluta använda ordet "retard" i varannan mening. Jag menar det. Skulle jag syssla med någonting så ignorant som nyårslöften så skulle det vara mitt.


Ignorera mig inte då KATTFAN, titta på mig säger jag!


Elfte Budordet, du skall icke ignorera Anders din herre och skapare, då skola hon bliva förnärmad.


2011

Anders firade ett finfint och mysigt om än lite oväntat nyår och räknade in det nya året utanför en pizzeria i Tallnäs efter en buss som aldrig kom, köldskador, potatisskalning, sjukligt lång väntan på en potatisgratäng och promenad i tätt snöfall. Det var en kväll då ingenting gick riktigt som det skulle utan att för den sakens skull gå åt helvete. Om jag får uttrycka mig så, vilket jag naturligtvis får, eftersom jag får uttrycka mig precis hur jag vill.

Sov kanske en halvtimme i natt, så det blir sänggång direkt efter Bolibompa i kväll. Basta!

:')

RSS 2.0